til de menneskene som misliker islam

Idag hadde jeg en diskusjon om islam med en jeg kjenner som sikkert kommer til å lese dette innlegget, men det er greit. Vedkommende har forstått min mening.
Men jeg ble så irritert over hvor trangsynte hans kommentarer og argumenter var. Det som spesielt sjokkerte meg var frykten for at islam skulle øke.

"antall kristne synker, muslimer øker.grunnen til det er at muslimer i gjennomsnitt får 5+ unger. kristne får under 2. hjelper lite hvem som sa hva, mohammed får rett i talen sin, og muslimene kommer i flertall."
Seriøst? Er du virkelig så redd?

"islam er så jævla tragisk"
Hvorfor? Pga terrorisme? Den 22.juli var det ikke greit å være muslim, men det var en vestkant-gutt som utførte handlingen. Mange amerikanere fryktet midtøsten-terrorisme den 19.april 1995 etter bombinga i Oklahoma. Gjett hvem som stod for angrepet? En soldat i den amerikanske hæren!
Det står ikke at man skal drepe i koranen. Snarere tvert imot:

"Alle de store verdensreligionene lærer at det å drepe uskyldige mennesker er galt. Islam lærer ikke bare at det er galt å drepe uskyldige, men går et steg videre og forteller hvor avskyelig det faktisk er. Koranen og Islam lærer at det å drepe én uskyldig person er som å drepe hele menneskeheten! Og det å redde én person er som å redde hele menneskeheten! Dette er verdien av ett menneskeliv i Allahs syn." - islamnet.no - misoppfatninger om islam

Maurere er betegnelsen på de muslimske innbyggerne på den ibersiske halvøya i middelalderen. Maurerne opprettet under denne tiden to viktige sentere for vitenskap, filosofi, kunst o.l. Cordoba og Alhambra (Granada) i det sørlige Spania. Mennesker fra forskjellige religioner og kulturer levde sammen i fred og harmoni, og utviklet seg. Hva skjedde? De kristne korstogene kom og freden ble brutt.

Dette ble litt sidespor, men...vedkommende jeg diskuterte med mente også at det var muslimene som var noen tullinger og at islam er rota til alt det vonde i verden. Trangsynt igjen. Etter min menin er det de korrupte, maktsyke ledere som har gitt muslimer og islam et dårlig rykte. "jaa, men det står jo det i koranen og blabla" Koranen kan tolkes på forskjellige måter. Bibelen også. Og den boka. Og den boka. Og det diktet. Og den novella. Det som skjer er at ordene blir tatt ut av sin sammenheng og får en helt ny betydning.

Jeg kan fortsette i evigheter, men klokka er 04.18 og jeg er trøtt. For dere som vil vite mer, kan jeg anbefale å lese på islamnet.no og andre islamrelaterte nettsider.
Jeg håper også at jeg satte en liten tankevekker i dere om at islam faktisk ikke er så ille. Etter min mening er det noe godt i alle religioner.

Hilsen en kristen jente.


meg i alhambra i fjor sommerPS: Idag er Alhambra et av Spanias mest populære turistmål ;)

2 kommentarer

therese anti

07.01.2012 kl.04:45

Bra du tar opp dette! Viktig tema! :)

Line

07.01.2012 kl.05:51

Irriterer meg stadig vekk over hvor trangsynte mange er! Slik jeg ser det virker det som de som tenker sånn bærer på en frykt for det ukjente. Men uansett; mennesker er mennesker.

Skriv en ny kommentar

hits