Hvordan forklare hva mobbing er?"Hvordan forklarer vi barn hva mobbing er? Her er hvordan en lærer i New York gjorde det for sin klasse. Hun ba dem gjøre følgende øvelse: barna skulle ta hvert sitt ark. Deretter fikk de beskjed om å krølle det sammen, trampe på det og gi det enkelte slag, men uten å rive i det. Så ba hun barna om å brette ut arket og de fikk se at det hadde blitt fylt med skitne merker, krøller og arr. Så ble barna bedt om å si unnskyld til arket. Til tross for at de hadde bedt om unnskyldning og at de hadde forsøkt å glatte det ut, var det fortsatt krøllete. Læreren sa: "Disse merkene vil aldri forsvinne, uansett hvor mye du prøver å fjerne dem. Dette tilsvarer hva en mobber gjør mot en annen. Selv om du sier unnskyld etterpå, vil arrene aldri forsvinne." Barnas ansiktsuttrykk fortalte at meldingen hadde den ønskede effekten."

Jeg synes den forteller en del og ber dere om å tenke dere om før dere handler. Jeg snakker ikke bare til mobberne, men folk generelt. Det er så utrolig lett å baksnakke mennesker og si frekke kommentarer, selv om det kanskje ikke alltid er ment å være slik. Og så har vi menneskene som mobber med vilje, som er så usikre og tror de får selvtillit av å sette seg selv i respekt og gjøre andre mindre. Er det virkelig verdt det? Er det bedre å mobbe enn å leve et liv med kjærlighet? Nei.

Hva mener dere? Var det en fin sammenligning i denne historien?

3 kommentarer

Silje

11.11.2011 kl.22:22

wow, for et fint innlegg på en måte. Likte virkelig hvordan læreren viste hvordan det var, det er kanskje ikke noe alle tenker over.

itstoday

11.11.2011 kl.22:25

Kjempe fin blogg du har!

Mildrid

11.11.2011 kl.23:05

Fin historie... mobbing er dumt !

Skriv en ny kommentar

hits