Operasjon Dagsverk - skal du delta?

Idag hadde vi internasjonal uke på skolen. Stange videregående skole har en fantastisk OD-tradisjon og et gjennomført opplegg hvert år. Det er mange ildsjeler her og det synes jeg er fantastisk.
Dagen idag har jeg brukt til å spille afrikanske trommer sammen med resten av 3.mua. 3.dans hadde en workshop for diverse klasser, afrikansk dans så da "kompet" vi med afrikanske trommer. Vi framførte det hele foran hele skolen. Dette gjorde at jeg dessverre gikk glipp av alle foredragene, OD-filmen og diverse annet. Allikevel måtte vi ta en OD-quiz individuelt i klassene. Gruppa mi kom best ut i klassa mi og jeg tør påstå at det er litt takket være meg ;) Jeg satt oppe natt til idag og leste om årets OD-prosjekt på nettet og om Rwanda. Trodde ikke jeg skulle få med meg noe av det jeg leste, men hjernen min motbeviste meg der gitt. Vi kom til hovedquizen foran hele skolen hvor vi danket ut mange lag og kom til finalen. Ledet 26-23, men så ble det en litt urettferdig siste runde, og vi tapte mot 3.drama. Skikkelig kjipt!

Uansett, årets OD-prosjekt (samarbeid med Plan Fadder) går til Rwanda. 50% av Rwandas befolkning er under 18 år, og det er et godt utgangspunkt for videre utvikling av landet OG av Afrika. Dessverre er det for mye fattigdom. Foreldre har ikke råd til å la barna og ungdommene fullføre skolegangen sin. Det er ikke bra.
Årets OD-prosjektet 2011 skal:
- øke antall skoleplasser
- sikre at ungdom fullfører videregående
- øke mulighetene for at ungdommene skal kunne organisere og lære om sine rettigheter.

I 1994 ble Rwanda rammet av et folkemord, et av de verste i vår tids historie. Les mer om det her.

Selv har jeg aldri deltatt i noen OD-komité, men det gjør meg ikke mindre engasjert. OD har helt siden 8.klasse stått meg nært og det er noe jeg brenner for. Solidaritet generelt er noe jeg brenner for. Fattigdom er menneskeskapt, da kan også mennesker gjøre noe med det! Det nytter.Morgendagen tilbringer jeg i en barnehage her på Stange. Den samme barnehagen som jeg gikk i faktisk! :D Skal jobbe med de minste og de er jo bare helt herlige :-)

Deltar du? Hva skal du gjøre?

4 kommentarer

Lektor Milla

27.10.2011 kl.07:52

Har ikke OD på UiO, men jeg ledet OD på VGS ;)

Marte :-)

27.10.2011 kl.17:17

Hva heter barnehagen du jobbet i i dag? :-))

Regine

28.10.2011 kl.18:52

Elsker bloggen din! kan du ha spørsmålsrunde? :)

Ragnhild :)

29.10.2011 kl.02:29

Lektor Milla: Kjempebra! :D

Marte: Læringsverkstedet Stange :)

Regine: Tusen takk for det!

Skriv en ny kommentar

hits